Na Trgu gange i hajdučke družine

Završeni Dani svetog Nikole Tavelića u Tomislavgradu

Nakon misnog slavlja, u poslijepodnevnim satima uslijedilo je narodno veselje uz 'Večer bećarca i gange' koje se izvodilo na novootvorenom Trgu gange i hajdučke družine.
Kultura / Vjera | 14. 07. 2019. u 16:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna završna i središnja proslava Dana sv. Nikole Tavelića održana je u nedjelju u župi sv. Mihovila i spomen-bazilici posvećenoj sv. Nikoli Taveliću u Tomislavgradu.

Nakon devetodnevne duhovne priprave i niza kulturno-zabavnih događanja, koja su organizirana u suradnji s općinskim čelnicima, središnje slavlje za župu i čitav duvanjski kraj započelo je svečanom procesijom tomislavgradskim ulicama s kipom sv. Nikole Tavelića.

U ovoj procesiji sudjelovalo je mnoštvo uzvanika, brojni svećenici, ministranti, kulturno-umjetnička društva iz Republike Hrvatske i BiH te Hajdučka družina "Mijat Tomić" koja je i nosila kip.

Misno slavlje predvodio je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Maričić, koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o krizi današnjeg kršćanstva i o krizi obitelji, a sve u nedostatku molitve.

Nakon misnog slavlja, u poslijepodnevnim satima uslijedilo je narodno veselje uz 'Večer bećarca i gange' koje se izvodilo na novootvorenom Trgu gange i hajdučke družine.

Kopirati
Drag cursor here to close