U posjeti

Vjerski predstavnici posjetili Kordića, Marića i Milivojevića

Mostar je specifična sredina i da tu posebnost treba sačuvati i ne dopustiti da se s viših razina vlasti prenesu određene trenutne destrukcije.
Kultura / Vjera | 26. 11. 2021. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i dopredsjednik Gradskog vijeća Velibor Milivojević primili su danas u Gradskoj vijećnici vladiku Zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija Rađenovića, mostarskog muftiju Salema ef. Dedovića i biskupa mostarsko-duvanjskog i upravitelja trebinjsko-mrkanjskog Petra Palića.

Gradonačelnik Kordić zahvalio im je na dolasku te ukratko ih upoznao s aktivnostima koje se provode tijekom proteklog razdoblja, od kada su provedeni izborni rezultati i kada je Mostar konačno profunkcionirao u punom kapacitetu.

Predstavnici Grada Mostara, Kordić, Marić i Milivojević, u svojim izlaganjima naglasili su kako bez obzira na sve poteškoće postoji dobra suradnja između Gradskog vijeća i Gradonačelnika i svih vijećnika te da je Mostar krenuo nakon puno godina u pozitivnom pravcu.

Foto: PR / Vjerski predstavnici u posjeti Gradu Mostaru

To su prepoznali svi kako u BiH tako i u Europi te da sada treba uz iskrenost i otvorenost raditi kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme i poboljšala kvaliteta življenja u Mostaru u svim segmentima. Istaknuli su kako se ovim susretom predstavnika vlasti i vjerskih predstavnika šalju i poruke kako nam je živjeti zajedno uz međusobno uvažavanje, poštivanje i toleranciju.

Vjerski predstavnici zahvalili su na prijemu te naglasili važnost redovitog međusobnog dijaloga jer ono je preduvjet za bolje razumijevanje suradnju na konkretnim projektima. 

Na sastanku je također istaknuto kako je Mostar specifična sredina i da tu posebnost treba sačuvati i ne dopustiti da se s viših razina vlasti prenesu određene trenutne destrukcije. Kazano je kako su građani dugo čekali na provođenje izbora u Mostaru i da su očekivanja velika, a vjerski autoriteti će biti vjetar u leđa u pozitivnim aktivnostima koje će gradska vlast provoditi. 

Glede predstojećih blagdana i praznika i aktivnosti koje provodi Grad, vjerski čelnici složni su u ocijeni kako sve stvari treba nazivati pravim imenom.

Naglašeno je kako smo svi mi s različitim identitetom ali da svi trebamo činiti da se radi na jedno opće  i civilizacijsko dobro sviju i da ovdje jedni druge trebamo kako bi Mostar bio mjesto ugodnog življenja, uz puno uvažavanje i poštivanje svakoga, navodi se u priopćenju iz Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close