MRV osuđuje

Vandalizam u Širokom Brijegu: Išarana ograda oko pravoslavnog groblja

Međureligijsko vijeće traži da se počinitelji što prije pronađu i u skladu sa zakonima najoštrije kazne
Kultura / Vjera | 28. 07. 2020. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ogradi oko pravoslavnog groblja i Crkve Svete Nedjelje u mjestu Dobrič kod Širokog Brijega jutros je osvanuo ispisan grafit “Sve vas ovo čeka“ i ustaški simbol slovo “U“.

''Kako nas je obavijestio nadležni sveštenik, o. Nebojša Radić  uplašeni i uznemireni mještani  su ga jutros rano odmah obavijestili o ovom užasnom vandalizmu. Također je istaknuo da je Dobrič jedino mjesto u Širokom Brijegu gdje žive pravoslavni Srbi, njih oko četrdeset. Neki od njih ni u ratu nisu napuštali svoje domove, a neki su se vratiti nakon rata'', navodi se u priopćenju Međurligijskog vijeća(MRV), koje najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin izražavajući svoju solidarnost sa pravoslavnom zajednicom Širokog Brijega.

''Zahtijevamo da se počinitelji što prije pronađu i u skladu sa zakonima najoštrije kazne. Pozivamo lokalne organe vlasti ali i druge društvene faktore da javno osude ovaj napad kako bismo svi zajedno prekinuli ovaj val nasilja nad svetinjama. Od lokalne zajednice tražimo da što prije uklone ovaj gnusni natpis koji vrijeđa svakog vjernika i civilizovanog građanina te na taj način iskažu svoju solidarnost i empatiju sa svojim sugrađanima'', navodi MRV u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close