Korizmene tribine za mlade

Usridu na Širokom Brijegu: Neočekivano putovanje fra Augustina Čordaša

U srijedu večer u samostanskoj dvorani na Širokom Brijegu održana je druga korizmena tribina za mlade "Usridu" koju organizira Frama Široki Brijeg.
Kultura / Vjera | 05. 03. 2020. u 15:34 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu večer u samostanskoj dvorani na Širokom Brijegu održana je druga korizmena tribina za mlade "Usridu" koju organizira Frama Široki Brijeg.

Gost predavač ovotjedne tribine bio je mladi svećenik fra Augustin Čordaš. Fra Augustin, koji je i duhovni asistent širokobriješke Frame, mladima je ispričao svoje svjedočanstvo o pustolovini života.

Foto: Bljesak.info / Korizmena tribina za mlade fra Augustina Čordaša

Na osobnom iskustvu, koje je nazvao borbom duha za izlazak iz tame, posvjedočio je unutarnju borbu u potrazi za smislom života. Kao učenik prvog razreda gimnazije vodio je tešku borbu sa samim sobom, tražio se i vapio Bogu.

''Preokret se dogodio u prirodi, dolaskom proljeća, divio sam se rađanju novoga života u onim propupalim cvjetovima. I često plakao. Bio sam fasciniram prirodom i božjim stvaranjem'', započeo je fra Augustin svoju priču o pustolovini života.

''Kako je počelo proljeće i moja je duša počela izlaziti. Bilo je to moje prvo veliko i snažno iskustvo Boga. Tada nisam znao da je to On. No, kako je sve raslo u meni i mome životu, postao sam svjestan Njegove prisutnosti u mom životu'', naglasio je fra Augustin.

Cijelo predavanje može se poslušati na:

Video: Fra Augustin Čordaš - Tribina Usridu
Kopirati
Drag cursor here to close