Patrijarh SPC

Uskršnja poslanica patrijarha srpskog Irineja

Irinej je pozvao na borbu protiv poroka i molitvenu potporu mladima da se suprotstave suvremenom civilizacijskom porobljavanju.
Kultura / Vjera | 05. 04. 2018. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patrijarh srpski Irinej i Srpska pravoslavna crkva (SPC) poručili su u uskrsnoj poslanici da će sva dobra svijeta biti bezvrijedna ako se bude više umiralo nego rađalo, te ako ljude nastave biti žrtve najrazličitijih poroka današnjice.

"Ništa nam, draga djeco duhovna, neće vrijediti ni država, niti uređeni gradovi i sela, ni ekonomski napredak kome toliko težimo, niti sva dobra ovoga svijeta, ako kao narod postupno, ali sigurno, nestajemo, to jest ako više umiremo nego što se rađamo", istaknuo je patrijarh Irinej u poslanici, prenosi Hina.

On je pozvao na borbu protiv poroka i molitvenu potporu mladima da se suprotstave suvremenom civilizacijskom porobljavanju.

"Molimo se za sve ljude, a naročito za mlade, namučene strašnim porocima narkomanije, alkoholizma, razvrata, lijenosti, gnijeva, srebroljublja, zavisti, gordosti, neumjerenosti, bezosjećajnosti i svim drugim porocima koji, obećavajući prividnu radost, zapravo, unižavaju bogoliko dostojanstvo čovjeka i čine ga robom", poručio je patrijarh srpski Irinej.

Kopirati
Drag cursor here to close