Primjer

U župi Uzdol živi 340 vjernika

Ovoj župi je potrebna pomoć i u tome se svakako ističe općina Prozor-Rama koja zanemaruje političko "šićarnje", nego konkretno pomaže Uzdolu i njegovim žiteljima.
Kultura / Vjera | 03. 01. 2019. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa svetog Ivana Krstitelja Uzdol kroz svoju burnu povijest prošla je svoju kalvariju. Unatoč toj zemlji koju se s pravom može nazavati "Zemlja grobova", Uzdol živi i još se neda. Svjedok tomu je izgradnja obiteljskih kuća i povratak pojedinih obitelji na Uzdol.

Ovoj župi je potrebna pomoć i u tome se svakako ističe općina Prozor-Rama koja konkretno pomaže Uzdolu i njegovim žiteljima.

Uzdolski župnik don Ivan Tomić koristi svaku prigodu i kaže: "Uzdolu je potrebna pomoć za živu crkvu, odnosno za ljude da opstanu na ovom prostoru. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način konkretno pomogli vjernike župe potrebne naše pomoći."

Nakon obavljenog blagoslova obitelji stanje vjernika je: U župi živi 121 obitelj sa 340 vjernika. Tijekom 2018. godine kršteno je 6 djece, dok je umrlo 9 osoba. Prvu svetu Pričest primilo je 7 djece, a krizme nije bilo. Vjenčan je jedan par.

 

Kopirati
Drag cursor here to close