43. manifestacija

Koncertom Armina Muzaferije započeli "Dani mevluda i zikra" u Mostaru

Armin Muzaferija s svojim tesavvufskim zborom i ansamblom tekije Mesudija otvorio je 43.manifestaciju "Dani mevluda i zikra".
Kultura / Vjera | 18. 04. 2018. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Drago nam je da ovogodišnju manifestaciju otvaramo koncertom duhovne muzike, našeg vrsnog interpretatora te muzika, Armina Muzaferije, te svoju zavalanost izražavamo i Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović koji je generalni pokrovitelj 43. manifestacije "Dani mevluda i zikra". kazao je mostarski muftija Salem ef. Dedović.

Manifestacija "Dani mevluda i zikra" utemeljena je na vjerskoj tradiciji okupljanja ovdašnjih muslimana na mjestu dovišta u Tekiji na vrelu Bune. Ovo dovište je jedno od najstarijih i svakako najmasovnijih ne samo unutar BiH već i šire.

"Višestoljetna povijest i tradicija dovišta na ovom mjestu govori o kontinuitetu i raskoši kulturnog i duhovnog života, čiji tragovi sežu mnogo dublje u povijest od dolaska Osmanlija na ove prostore", istaknuo je muftija. Po njegovim riječima, jedan od važnih programskih ciljeva manifestacije jeste da se novim generacijama predstavi bogata povijesna, duhovna i kulturna baština Bošnjaka na ovom području.

Centralna manifestacija bit će održana u subotu, 12. svibnja od 11 sati, u Blagajskoj tekiji, dok je zatvaranje predviđeno za 14. svibnja, i to znanstvenim skupom ''Bošnjaci u Hercegovini kroz povijest" (od 11 sati, Centar za kulturu).

Kopirati
Drag cursor here to close