Zanimljiv program

U Mostaru izložba “Dani Kur’ana”

U navedenom periodu u Bosni i Hercegovini će boraviti tri istaknuta umjetnika koji će svoj rad predstaviti povodom mjeseca Ramazana.
Kultura / Vjera | 22. 05. 2018. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Najava događa

U okviru razmjene kultura dvije zemlje IR Iran i Bosne i Hercegovine, a povodom mjeseca Ramazana Kulturni centar Veleposlanstva IR Iran u suradnji s Upravom za vjerske poslove Rijaseta IZ organiziraju treću godinu zaredom program pod naslovom Dani Kur'ana u Sarajevu i Mostaru u razdoblju od 24. do 31.svibnja 2018. godine.

U navedenom periodu u Bosni i Hercegovini će boraviti tri istaknuta umjetnika koji će svoj rad predstaviti povodom mjeseca Ramazana.

Izložba Dani Kur'ana sastojat će se iz nekoliko dijelova:

  1. Izložba kaligrafije - Said Reza Kamrani

Sveučilišni je profesor i predavač sedamnaest istraživačkih radova sa tematikom umjetnosti i kulture, te deset naslova knjiga. Sudionik je na više od pedeset domaćih i inozemnih izložbi Ujedinjene Arapske Emirate je prva mjesta. Direktor je i urednik publikacija Feniks i Hengame.

2. Izložba iluminacije – Mohsen Agamiri profesor i šef je Odjela medalje drugog stupnja u oblasti umjetnosti. Također je bio na Bijenalu festivala slikarstva u Iranu. Sudjelovao Engleskoj, Indoneziji, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Tunisu, Turskoj i Armeniji. Osvojio prvo mjesto na nekoliko domaćih i stranih festivala izložba Dani Kur'ana sastojat će se iz nekoliko dijelova:

  1. Izložba drvoreza – Golamali Etminani Gasrodašti

Sveučilišni profesor sa doktoratom u umjetnosti, te 50 godina umjetničkog staža. Profesor umjetnosti na Univerzitetu Pajame Nur. Imao je čast biti sudac na umjetničkim festivalima u Iranu. Dobitnik je prvo mjesto na nekoliko domaćih festival kao i u Francuskoj, Njemačkoj, Alžiru, Kini, Saudijskoj Arabiji, Siriji i Filipinima.

Manifestacija Dani Kur’ana sa izložbom kaligrafije, iluminacije, drvoreza i ostalih umjetnina iz Irana  u Mostru će biti održana u suradnji sa Muftijstvom mostarskim-

Izložba: 24 – 26. svibnja 2018. u prostorijama Iranskog konzulata, Sibjan mekteb, ul. Rade Bitange br. 20, u terminu od 10.00 do 22.30 sati.

Svečano otvorenje izložbe: 24. svibnja 2018. u 19.00 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close