Stolac

U Centru Adventski koncert stolačkih i susjednih župa

U četvrtu nedjelju Došašća, 22. prosinca 2019. s početkom u 16 sati održat će se u Stocu tradicionalni Adventski koncert
Kultura / Vjera | 19. 12. 2019. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Advent u Stocu

U četvrtu nedjelju Došašća, 22. prosinca 2019. s početkom u 16 sati održat će se u Stocu tradicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja, Aladinića, Rotimlje i Stoca.

Koncert će biti u središtu grada kod božićnih Jaslica.  Svi sudionici u Koncertu doći će pola sata prije na Centar, a svi ostali do 16 sati.

Na Centru će se svaka župa predstaviti okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme.

''Ako budemo imali i goste sa strane rado ćemo ih uključiti u naš program. Zatim će se čuti i ''Božićno veselanje'' stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju. Ovaj svečani koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u Centru grada Stoca'', rekli su nam organizatori koncerta.

Dodaju kako će nakon službenog programa stolački župnik don Rajko Marković zazvat Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program.

Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen spektakularni vatromet nakon čega će se nastaviti druženje i slavlje svih nazočnih.

Organizatori su pozvali sve ljude dobre volje da im se u nedjelju u 16 sati pridruže na ovom ''sveopćem slavlju Adventa, Božića i božićnih blagdana, hrvatskog katoličkog puka stolačkoga kraja''.

Kopirati
Drag cursor here to close