Fra Hrvoje Radić uputio prigodnu poruku

U Bugojanskoj župi proslavljen Uskrs

Istaknuo je da "s danom Uskrsnuća počinje jedna nova, teološka priča, a to je da je Isusovo uskrsnuće uvijek nova prilika i nova šansa za život svakog čovjeka i za cijeli svijet“.
Kultura / Vjera | 21. 04. 2019. u 11:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugojanski župnik fra Hrvoje Radić uputio je prigodnu poruku povodom jednog od najvećih blagdana u kršćanskoj tradiciji - Uskrsa. 

''Dobio sam nedavno čestitku od jedne naše časne sestre, koja je citirala jednog pjesnika koji je nadahnuto pisao kroz ovaj Veliki tjedan. Po meni, najljepša strofa je ona koja se odnosi na Uskrsnuće, a to je da stojeći nad praznim grobom mi, zapravo, trebamo biti svjesni da naš ljudski život tu ne završava, nego je prazan grob početak našeg novog života i uskrsnuća u zajedništvu s presvetim trojstvom'', kazao je. 

Istaknuo je da "s danom Uskrsnuća počinje jedna nova, teološka priča, a to je da je Isusovo uskrsnuće uvijek nova prilika i nova šansa za život svakog čovjeka i za cijeli svijet“. 

''Kad uzmemo ljudsku dimenziju i ono materijalno što vidimo, jer smo ljudi satkani od materije, jednostavno se nekada plašimo groba, misleći da s njim završava cijela priča. Upravo s tom svojom smrću, spašavajući čovjeka od grijeha, propasti i zla, svojim uskrsnim rukama Isus želi zagrliti svako živo stvorenje, svakoga čovjeka'', naglasio je. 

Podsjetio je na temeljnu odredbu i teološku činjenicu, koja se vezuje za današnji blagdan. 

''Svaki čovjek, bez obzira kako se on zvao i kome pripadao, je u sebi slika nevidljivoga Boga, onakav kakvog ga je stvorio i satkao, sa svim svojim vrlinama i nesavršenostima'', poručio je fra Hrvoje Radić. 

Upravo tim riječima je svojim župljanima katolicima poželio čestit, miran i blagoslovljen Uskrs.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close