Po šesti put

Tradicionalni omladinski iftar ispod Starog mosta okupio tisuću mladih iz BiH

Član organizacijskog odbora iz Info-servisa za mlade Nedim Hondo ističe kako je ovo šesti tradicionalni iftar ispod Starog mosta.
Kultura / Vjera | 27. 05. 2018. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni Omladinski iftar na platou ispod Starog mosta u organizaciji Muftijstva mostarskog, Medžlisa IZ Mostar, Info-servisa za mlade, Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić“ u Mostaru i Kulturno-edukativnog centra Sehara okupio je oko tisuću postača iz BiH.

Član organizacijskog odbora iz Info-servisa za mlade Nedim Hondo ističe kako je ovo šesti tradicionalni iftar ispod Starog mosta.

"Prošle godine smo imali ovdje 600 iftara, a ove godine smo pripremili 1.000 iftara. Ovo je otvoren iftar za sve koji žele nazočiti, tako da imamo okupljene sve generacije. Ramazan je mjesec u kojem je posebno izraženo druženje“, ističe Hondo za Anadoliju, zadovoljan velikim brojem okupljenih posjetitelja na iftaru ispod Starog mosta.

Ilham Puce rukovoditelj Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog ističe kako mu je drago što je u prilici još jednom organizirati omladinski iftar ispod Starog mosta. 

"Čini me sretnim što je ovo okupljanje mladih svih medžlisa s područja našeg Muftijstva mostarskog koje je najveće muftijstvo. Drago nam je što smo uspjeli okupiti omladinu iz svih krajeva našeg muftijstva. Ovo je prilika da se oni bolje upoznaju i razmijene iskustva i ideje, te formiraju neke zajedničke projekte koji će biti od koristi za našu zajednicu, naš narod i našu domovinu.

Ovo je lijepa slika kada dijelimo iftarsku radost i nenadmašnu ljepotu obiteljskog iftara na ovom lijepom mjestu u prekrasnom ambijentu povijesno-kulturnog spomenika i simbola naše stoljetne kulturne baštine“, kaže Puce.

Kopirati
Drag cursor here to close