Mjesto Isusovog rođenja

Tisuće ljudi okuplja se u Betlehemu na proslavi Božića

Glasnogovornik izraelskog ministarstva turizma priopćio je kako se očekuje oko 150.000 kršćanskih hodočasnika i turista u Betlehemu tijekom božićnih praznika.
Kultura / Vjera | 24. 12. 2018. u 11:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Tisuće kršćanskih hodočasnika, turista i lokalnih stanovnika okupit će se u Betlehemu u ponedjeljak kako bi proslavili Božić, u gradu koji se smatra rodnim mjestom Isusa Krista.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva turizma priopćio je kako se očekuje oko 150.000 kršćanskih hodočasnika i turista u Betlehemu tijekom božićnih praznika.

Nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, čelnik Latinskog patrijarhata Jerusalema, Katoličke crkve na Svetoj zemlji, predvodit će božićnu procesiju od Jerusalema do Betlehema.

Video: Božić u Betlehemu 2017.

Procesija počinje u Latinskoj crkvi u Starom gradu u Jerusalemu. U pratnji izraelske policije, konvoj od tridesetak automobila stat će kod manastira Mar Elias prije ulaska u Betlehem gdje će ga dočekati palestinski dužnosnici.

Konvoj će potom krenuti na trg Manger, koji je središte božićnih ceremonija. Svećenstvo i goste dočekat će lokalni orkestar prije nego što ih franjevački svećenici doprate u crkvu Svete Katarine na molitvu.

U popodnevnim i večernjim satima, lokalni i međunarodni zborovi nastupit će na trgu do ponoćke na kojoj će patrijarh održati propovijed u prisustvu palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa i ostalih dužnosnika i diplomata.

Arapsko-izraelski grad Nazareth na sjeveru Zapadne obale također će biti domaćin ovogodišnje božićne procesije, prenosi dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close