Mostarska katedrala

Svečanom akademijom obilježena 25. godišnjica ređenja biskupa Ratka Perića

Kultura / Vjera | 13. 09. 2017. u 20:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u dvorani pored mostarske Katedrale održana svečana akademija u čast 25. godišnjice biskupskog ređenja mons. Ratka Perića, mostarsko-duvanjskog biskupa.

Pozdrav prisutnima i uvodnu riječ održao je don Željko Majić, generalni vikar Biskupije. Čestitke su izrekli mons. Tomo Vukšić u ime bh. biskupa, mons. Želimir Puljić u ime Hrvatske biskupske konferencije, fra Miljenko Šteko ispred redovnika i Mario Glibić u ime vjernika.

Pročitana je prigodna čestitka pape Franje, brzojav i poruka kardinala Josipa Bozanića, te drugih biskupa koji nisu bili u mogućnosti osobno sudjelovati na slavlju.

U sklopu akademije, predstavljena je nova knjiga biskupa Perića, pod naslovom Sjeti me se kada u raj dođeš. O knjizi je govorio mons. Petar Rajič, apostolski nuncij u Angoli i Sao Tome e Principeu.

U završnom obraćanju, biskup Perić uputio je zahvalu svima, istaknuo kako se smatra nevrijednim slugom, te izrazio svoju zahvalnost i odanost Svetoj Stolici i povjerenje u papu Franju. Ponovno se ogradio od kleveta protiv njega i biskupa Žanića za suradnju s KGB-om, odnosno UDBA-om iznesenih u dokumentarnom filmu ove godine.

Akademija je održana uz prisutnost velikog broja posjetitelja, među kojima su bili kardinal Vinko Puljić, oko 20 biskupa, predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i drugi predstavnici vlasti, paroh mostarski Radivoje Krulj, muftija Salem ef. Dedović, predstavnici društvenoga života, brojni svećenici i vjernici.

U glazbenom dijelu akademije, sudjelovao je katedralni zbor i orkestar pod ravnanjem prof. don Nike Luburića.

Obilježavanje 25. godišnjice ređenja biskupa Perića završava svečanom Misom, koja će se održati u četvrtak, 14. rujna, u 10 sati u mostarskoj Katedrali.

Kopirati
Drag cursor here to close