Banjalučka biskupija

Pjesma i druženje: Susret crkvenih pjevačkih zborova

Zborovi su sudjelovali u programu zborovanja koji se sastojao od dva glavna dijela, zajedničko slavlje svete mise i pojedinačni nastup svakog zbora.
Kultura / Vjera | 01. 04. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

270 pjevača iz 11 zborova sudjelovalo je na godišnjem tradicionalnom zborovanju crkvenih pjevačkih zborova Banjalučke biskupije u župnoj crkvi sv. Josipa u župi Lištani.

Zborovi iz župa Bihać, Banja Luka – katedrala, Jajce, Livno, Bila, Podhum, Glamoč, Ljubunčić, Livno-Gorica, Čuklić i Lištani sudjelovali su u programu zborovanja koji se sastojao od dva glavna dijela, zajedničko slavlje svete mise i pojedinačni nastup svakog zbora. 

Foto: PR / Susret crkvenih pjevačkih zborova 

Tema zborovanja bila je korizma te su sve izvedene pjesme bile u tom svjetlu. U pojedinačnim nastupima zborova nakon mise izvedena su djela domaćih skladatelja, nekoliko drevnih pučkih korizmenih napjeva te nekoliko skladbi stranih kompozitora. 

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je biskup banjolučki Franjo Komarica. S njim su koncelebrirali domaći župnik vlč. Ivo Martinović, župnik i dekan livanjski fra Vinko Sičaja i još šestorica svećenika.

''Impresivno i dirljivo je bilo slušati dobro usklađeno zajedničko pjevanje svih zborova dobro probranih liturgijskih pjesama'', rekao je biskup Franjo. 

Foto: PR / Susret crkvenih pjevačkih zborova 

Zborovima je dirigirala sestra Blanka Jeličić iz Livna a svirala je sestra Damjana Kovačević, voditeljica katedralnog zbora i dugogodišnja organizatorica godišnjeg zborovanja crkvenih zborova u Banjolučkoj biskupiji.

Kopirati
Drag cursor here to close