Trgovište u Prenju

Stotine vjernika ispratile don Damjana Raguža na posljednji počinak

Stotine vjernika okupilo se u mjestu Trgovište u Prenju gdje je sahranjen don Damjan.
Kultura / Vjera | 13. 10. 2018. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Don Damjan Raguž, koji je preminuo u mostarskoj bolnici nakon teške prometne nesreće kada ga je kod katedrale udario motocikl, ispraćen je na posljednji počinak.

Stotine vjernika okupilo se u mjestu Trgovište u Prenju gdje je sahranjen don Damjan.

Više od stotinu svećenika iz Hercegovine, iz Splitsko-makarske i Dubrovačke biskupije, hercegovački bogoslovi iz Sarajeva, sestre raznih Kongregacija...svi su se okupili kako bi rekli posljednje zbogom don Damjanu.

Prije početka sv. Mise don Ante Luburić, ravnatelj Svećeničkoga doma, pročitao je kratak životopis pokojnika, sve po godinama, po župama, po kapelicama, po sastavima.

Prije blagoslova don Željko Majić, generalni vikar, pročitao je sućuti od nadbiskupa Želimira iz Zadra, od nuncija Petra iz Angole, od biskupa Ilije iz Kotora, od generalnoga vikara Luke iz Sarajeva, od misionara Velimira iz Tanzanije, od misionarke s. Bogdane iz Ugande, od sestara provincijalki – franjevke Zdenke iz Mostara, milosrdnice Julijane iz Sarajeva...

Sv. Misu zadušnicu predvodio je biskup Ratko Perić iz Mostara, s njim je biskup Tomo vojni ordinarij iz Sarajeva. Koralnu Misu predvodio je don Niko Luburić iz Mostara, biblijsko čitanje don Ivan Štironja iz Studenaca, Evanđelje don Rajko Marković iz Stoca, molitvu vjernika don Vinko Raguž iz Dračeva te sprovodne molitve prenjski župnik don Mile Vidić. 

Kopirati
Drag cursor here to close