Vjerski turizam

St. Pierre, prva crkva-pećina u svijetu nalazi se na jugu Turske

Crkva je nastala '30-ih godina poslije Krista na način da su se na tom mjestu tajno sastajali oni koji vjeruju u Isusa Krista.
Kultura / Vjera | 25. 08. 2018. u 13:06 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

St. Pierre, prva crkva-pećina u svijetu, nalazi se u Hatayu na jugu Turske i ima važnu ulogu u vjerskom turizmu na tom području.

Nakon što je uvrštena na Privremenu listu svjetske baštine UNESCO-a, urađena je i restauracija i uređenje okoliša prve crkve u pećini. 

Prostire se na površini od 10.000 metara kvadratnih, a čine je staze za hodanje, površine za sjedenje, parking i kafeterija.

Crkva je nastala '30-ih godina poslije Krista na način da su se na tom mjestu tajno sastajali oni koji vjeruju u Isusa Krista. Uklesana je u pećinu u dužini od 13 metara, i širine od 9,5. 

Foto: Anadolija / Crkva ima važnu ulogu u vjerskom turizmu

Nakon 1963. godine, svakog 29. lipnja, u ovu crkvu dolaze hodočasnici iz svih dijelova svijeta. 

Direktor Ureda za kulturu i turizam Husnu Isikgor izjavio je za Anadoliju da je crkva posebno mjesto u Hatayju u kojem ljudi različitih vjera  žive u bratstvu, miru i blagostanju.  

Istaknuo je da crkvu svake godine posjete tisuće domaćih i stranih turista. Rade na tome, kako je kazao Isikgor, da se crkva, koja je 2011. uvrštena na Privremenu listu UNESCO-a, uvrsti na stalnu. 

"Crkva St. Pierre je jedan od najvažnijih spomenika. Cilj nam je da bude uvrštena na listu svjetske baštine UNESCO-a", rekao je Isikgor. 

Giray Esen sa suprugom je došao u posjetu crkvi koja ima svoju povijest. Smatra da svako mjesto u Turskoj je posebno na svoj način. 

Kopirati
Drag cursor here to close