Innsbruck

Srpska zajednica preuzima crkvu Hrvatske katoličke misije

Hrvatska katolička zajednica morala se preseliti.
Kultura / Vjera | 11. 03. 2019. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već od prošle godine jasno je da će Crkva Srca Isusova u Innsbrucku biti predana srpskoj pravoslavnoj zajednici. Hrvatska katolička zajednica morala se preseliti, prenosi njemački magazin KOSMO.

U studenom 2018., provincijal reda Redemptorista, Alfons Jestl, rekao je da je razlog transfera povlačenje Reda iz Innsbrucka. Posljednjih godina došlo je do oštrog pada broja članova, zbog čega su na prijedlog i ideju Innsbruckske biskupije došli u kontat sa srpskom pravoslavnom zajednicom.

Aleksandar Stolić, župnik srpske pravoslavne zajednice u Innsbrucku, dvije je godine u kontaktu s provincijalom redemptorista. U srpnju 2018. dobili su zeleno svjetlo da preuzmu crkvu.

Foto: Kosmo.at / 

"Crkva je dar i mi smo više nego sretni. Nakon osnivanja zajednice 1992. godine, traganje za trajnim rješenjem iznova i iznova nije uspjelo. Ali sada je vrijeme'', rekao je Stolić ORF-u.


Prošle subote, u svetkovini i u nazočnosti brojnih vjernika, održana je liturgijska isporuka Crkve Srca Isusova. Sporazum o donaciji potpisan je prije nekoliko mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close