Poklon Gradu

Mostar bogatiji za još jednu uskrsnu pisanicu

Ovo je treća pisanica koju će učenici i djelatnici škole pokloniti Gradu.
Kultura / Vjera | 17. 02. 2021. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici i profesori Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića i ove godine odlučili su uveseliti građane Mostara jednom velikom uskrsnom pisanicom.

Ovo je treća pisanica koju će učenici i djelatnici škole pokloniti Gradu Mostaru. 

Foto: PR / Proces izrade pisanice

Prva je postavljena u parku Zrinjevac, druga ispred Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića a treća će biti postavljena ispred crkve sv. Mateja.

"Jaje predstavlja simbol Isusova uskrsnuća i novog života, ne samo u doslovnom smislu rađanja nego u smislu obraćenja. Pisanicom, koja će biti postavljena za Uskrs, želimo unijeti radost u život naših mališana, želimo potaknuti ljude da vjeruju u veličinu i moć Božje ljubavi, da manje vjeruju u materijalno a više u duhovno", navode iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

Foto:PR / Proces izrade pisanice

Navode kako se nadaju da pisanica neće doživjeti sudbinu prve pisanice koja je već oštećena.

"Budimo ljudi, potrudimo se da naš grad bude lijepo mjesto za svakog stanovnika, svoju agresiju ne ispoljavajmo na prirodi i ljepotama ovoga grada, ugasimo je molitvom i dobrim djelima. Ne budimo rušitelji lijepoga, svako djelo pa i ono najmanje učinjeno za ovaj grad je dobro djelo. U ovom korizmenom vremenu napravimo nešto za sebe i svoje sugrađane, za bolje i ljepše sutra. Učenici ove škole su odlučili pokloniti gradu pisanicu, a vama postavljamo izazov da i vi napravite nešto za ovaj grad", naglasili su iz Srednje škole likovnih umjetnosti.

Foto PR / Proces izrade pisanice

Voditelji ovog projekta su akademski kipar Ilija Kegelj i akademski slikar Dario Pehar, projekt je financirala župa sv. Mateja iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close