Stolac

Simpozij o Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji

Simpozij će se održati u pastoralnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije Sarsenterum u Stocu 13. svibnja, s početkom u 9:00 sati.
Kultura / Vjera | 12. 05. 2019. u 10:20 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prigodom 200. obljetnice smrti posljednjeg trebinjskog biskupa ordinarija Nikole Ferića, koji je umro 1819. godine, Trebinjsko-mrkanska biskupija, u suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom iz Sarajeva i Teološko-katehetskim institutom iz Mostara, organizira jednodnevni simpozij na temu ''Trebinjsko-mrkanska biskupija za vrijeme posljednjeg biskupa ordinarija Nikole Ferića (1792.-1819.) i nakon njega''.

Simpozij će se održati u pastoralnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije Sarsenterum u Stocu 13. svibnja, s početkom u 9:00 sati.

Skup će okupiti brojne predavače, među kojima su dr. sc. Hrvoje Kalem s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mr. sc. Nikola Menalo s Teološko-katehetskog instituta u Mostaru, mons. dr. sc. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i ap. upravitelj trebinjsko-mrkanski, dr. sc. Petar Vrankić s Teološkog fakulteta sveučilišta u Augsburgu, dr. sc. Milenko Krešić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu te dr. sc. Marinko Marić sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Također, svoje izlaganje o navedenoj temi iznijet će i dr. sc. Božo Goluža s Filozofskog fakulteta sveučilišta u Mostaru, mr. sc. Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i dr. sc. Marijan Sivrić, umirovljeni arhivar Dubrovačkog arhiva.

Organizatori su istaknuli da su svi oni koji žele nešto čuti o povijesti Trbinjsko-mrkanske biskupije u vrijeme biskupa Nikole Ferića i nakon njega dobro došli na spomenuti simpozij.

Kopirati
Drag cursor here to close