Travnik

Sedmi Međudekanski susret u Bosni i Hercegovini

Na susretu će, osim dekana iz svih biskupija u Bosni i Hercegovini, sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije BiH, franjevački provincijali u BIH i članovi Vijeća za kler BK BiH.
Kultura / Vjera | 04. 03. 2020. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmi Međudekanski susret u Bosni i Hercegovini održat će se u četvrtak, 5. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog sjemeništa Petar Barbarić u Travniku. Radni dio susreta započet će u 9.30 sati u sjemenišnoj dvorani. Na susretu će, osim dekana iz svih biskupija u Bosni i Hercegovini, sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije BiH, franjevački provincijali u BIH i članovi Vijeća za kler BK BiH.

Nakon pozdrava predsjednika BK BIH kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog, uslijedit će osvrt biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Ratka Perića, predsjednika Vijeća za kler BK BiH, na VI. Međudekanski susret koji je održan na istom mjestu, 9. svibnja 2019. Potom će kratko izlaganje održati nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić o knjizi pape emeritusa Benedikta XVI. i kardinala Roberta Saraha: „Iz dubine naših srca“ te o postsinodalnoj apostolskoj pobudnici pape Franje „Querida Amazonia” (Voljena Amazonija).

Najviše vremena bit će posvećeno izvješćima dekana „parnih“ dekanata o provedbi zaključka sa VI. međudekanskog susreta „da dekani s kolegama svećenicima u svojim dekanatima porade na konkretnim akcijama povezanosti između pojedinih dekanata i to: Kreševskog s Trebinjskim, Ramskog s Bihaćkim, Sarajevskog s Mostarskim, Sutješkog s Ljubuškim, Bugojanskog s Grudskim, Travničkog sa Stolačkim, Žepačkog s Bosanskogradiškim i Prnjavorskim dekanatom, Tuzlanskog s Čapljinskim, Jajačkog s Brčanskim, Usorskog s Duvanjskim, Derventskog s Posuškim, Doborskog sa Širokobriješkim, Šamačkog s Livanjskim te Broćanskog s Banjolučkim dekanatom“.

I ovom prigodom svi sudionici ovo susreta slavit će Euharistiju u 11 sati u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup Perić, prenosi kta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close