Crkva Krista Kralja

Sakrament prve svete pričesti u Čitluku

Prvopričesnice i prvopričesnici su, odjeveni u svečano ruho, u procesiji ušli u župni crkvu, gdje su na lijep načni sudjelovati u molitvi vjernika, prinošenju darova, čitanjima i zahvali.
Kultura / Vjera | 06. 06. 2021. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sakrament prve svete pričesti danas su u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku primile prvopričesnice i prvopričesnici iz ove župe. Misno slavlje na kojemu su prvopričesnici primili sakrament predvodio je fra Goran Azinović, župni vikar župe Krista Kralja – Čitluk.

Prvopričesnice i prvopričesnici su, odjeveni u svečano ruho, u procesiji ušli u župni crkvu, gdje su na lijep načni sudjelovati u molitvi vjernika, prinošenju darova, čitanjima i zahvali.

Fra Gorana Azinović svoju današnju propovijed iskoristio je kako bi prvopričesnike pozvao da čuvaju Isusa Krista, a poslao je poruku i roditeljima prvopričesnika.

Na početku propovijedi fra Goran je prvopričesnicima poručio da hostija danas dolazi u njihova srca te im je ispričao priču o sv. Tarziciju, dječaku koji je do posljednjeg daha čuvao povjerene mu hostije, navedeno je na stranici Općine Čitluk.

"Vi od danas u svojim rukama imate Isusa Krista. Vi morate od danas biti čuvari Isusa Krista", kazao je fra Goran i pozvao mališane da poput sv. Tarzicija nikada ne dopuste da Isus Krist bude pogažen te dodao kako djeci najbolji prijatelji nakon Isusa i Blažene Djevice Marije njihovi roditelji.

Uz objašnjenje da su najbolji roditelji oni koji su najbliži Josipu i Mariji, fra Goran je kazao: Najbolji su roditelji oni koji su najbliži Josipu i Mariji. Ako takvi roditelji budete: sveti, dobri, pobožni, iz srca vam ovo kažem, onda će vaša djeca imati sigurnost. Oni će vas uvijek znati pitati za savjet… Roditelj koji moli zna savjetovati.

Na kraju današnje propovijedi fra Goran se ponovno obratio djeci:
"Draga djeco neka vam je danas doista sretan dan. Kada budete primali Isusa sjetite se: Ja ću od danas biti sv. Tarzicije, cijeli ću svoj život čuvati Isusa da ga nitko ne pogazi", što su prvopričesnice i prvopričesnici svečano i obećali.

Misno slavlje pjesmom je uveličao dio zbora Golubići mira, kojim je ravnala sestra Slavica Kožula. Časna sestra Slavica Kožul također je zaslužna za današnje prelijepe nastupe prvopričesnica i prvopričesnika.

Kopirati
Drag cursor here to close