Sjednica

Rijaset IZ u BiH pravi plan suprostavljanja kockanju

Sjednica je održana pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.
Kultura / Vjera | 28. 06. 2018. u 19:17 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pošast kockanja te plan aktivnosti Islamske zajednice s ciljem suprotstavljanja tom društvenom problemu" bila je jedna od tema sjednice Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja je održana pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

Imenovan je koordinator za organizaciju natjecanja iz Kur'ana Časnog i dana suglasnost za imenovanje rukovoditelja službe za vjerske poslove i službe za administrativno-pravne i ekonomsko-financijske poslove u Muftijstvu zeničkom.

Na sjednici se raspravljalo o podjeli sredstava prikupljenih od fidje, te je zaključeno da je potrebno donijeti fetvu kojom će se osigurati da se ta sredstva troše samo za namjenu koja je definirana šerijatom.

Dana je suglasnost na izmjene i dopune Nastavnog plana i programa FIN-a, te suglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta Studentskog centra Islamske zajednice u BiH i suglasnost na odluku UO Studentskog centra Islamske zajednice o raspisivanju natječaja za prijem studenata u studentski dom.

Dana je suglasnost na okvirni školski kalendar za medrese Islamske zajednice i Bošnjačku gimnaziju za školsku 2018/2019. godinu.

Donesena je i odluka o formiranju džemata Enschede u Nizozemskoj i izdvojena sredstva za podršku izgradnje medrese u Tutinu.

Rijaset je donio i više drugih odluka iz svoje nadležnosti te rješavao radno-pravni status uposlenika u zajednici, među kojima je i imenovanje člana Izvršnog odbora Međureligijskog vijeća u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close