BIR

Radio Islamske zajednice obilježava 11. godišnjicu rada

Radio Islamske zajednice je prvi elektronski medij Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
Kultura / Vjera | 10. 01. 2019. u 11:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radio Islamske zajednice ‘BIR’ obilježava 11. godišnjicu rada i to je prvi elektronski medij Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji promovira vrijednosti Islamske zajednice, afirmira duhovnost i kulturu Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Radeći pod sloganom „Budimo zajedno, budimo BIR“ nastoje svojim programskim sadržajima duhovno obogatiti javni prostor u BiH, šireći glas mira, nade i suživota.

Od tri frekventna područja iz 2008. godine (Sarajevo, Zenica i Tuzla), danas Radio "BIR" signal emitira s više od 20 frekventnih područja širom države, a dostupan je za više od 1,3 milijuna slušatelja u BiH. Signal emitira satelitom i putem interneta.

Od prošle godine, Radio ‘’BIR’’ je integriran u Media centar Islamske zajednice u BiH, kao novi organizacijski iskorak u informativno-edukativnom djelovanju, predstavljanju i tumačenju stvarnosti iz ugla univerzalnih islamskih vrednota.

Uposlenici i suradnici Radija "BIR" kroz različite programske sadržaje, danas će govoriti o izazovima koje pred njih postavlja svakodnevna realizacija programa, javlja MINA.

Kopirati
Drag cursor here to close