Lige muslimanskog svijeta

Mostarcima uručeni ramazanski paketi

Protokolom je predviđeno da Islamska zajednica (IZ-e) u Mostaru na osnovu svoje evidencije o socijalno osjetljivim kategorijama društva korisnicima dodijeli bon
Kultura / Vjera | 20. 04. 2021. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta (Rabita) u BiH Abdulah Qari danas je s mostarskim mufitijom mr. Salem ef. Dedovićem potpisao protokol o donaciji 150 ramazanskih paketa za obitelji u potrebi.

Protokolom je predviđeno da Islamska zajednica (IZ-e) u Mostaru na osnovu svoje evidencije o socijalno osjetljivim kategorijama društva korisnicima dodijeli bon koji će oni moći potrošiti za namirnice po svom izboru u trgovinama Tržnog centra Bingo.

„Cilj nam je da preko ovog projekta u ramazanu damo podršku stanovništvu koje je u potrebe, ali i da se upoznaju s prilikama koje vladaju u društvu“, istaknuo je direktor Qari.  Njihovi mnogobrojni planirani programi, dodao je, zaustavljeni su uslijed posljedica izazvane korona virusom. Vrijeme ramazana iskoristili su da olakšaju osobama koje trebaju materijalnu podršku.

Pored ove humanitarne podrške koju su pružili muslimanima Mostara predstavnici Lige muslimanskog svijeta najavila su češću i konkretniju suradnju s mostarskim muftijom mr. Salem ef. Dedovićem i drugim vjerskim dužnosnicima.

„Ova regija je posljednjih godina od strane Lige muslimanskog  svijeta bila u drugom planu. Oni će, kako su nam kazali u budućnosti posvetiti značajniju pažnju našem prostoru s obzirom na specifičnost i značaj ove regije, odnosno na samu politiku Rabite čije je interesiranje za kulturni i međureligijski dijalog na izrazito visokom nivou i u tom slučaju Mostar se čini vrlo izazovnim, zanimljivim kulturnim i religijskim centrom“, pojasnio je muftija Dedović. Regionalni ured Lige muslimanskog svijeta (Rabita) u Sarajevu svojim radom pokriva sve susjedne države.

Proteklih godina realizirali su veliki broj programa, a ovog ramazana ramazanske pakete podijelit će u Sarajevu, Banjaluci, Bugojnu,Sandžaku, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, priopćeno je iz Rabita.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close