Duhovna obnova

Produhovljeni (neki) hrvatski političari

U propovjedi u kojoj se dotaknuo mučeništva svete Lucije, kardinal je pozvao nazočne da mole za hrvatski narod.
Kultura / Vjera | 14. 12. 2018. u 09:30 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv vrhbosanskopg nadbiskupa metropolite Vinka kard. Puljića svim katolicima – djelatnicima u društvenom i političkom životu u BiH na duhovnu obnovu kao pripravu za najradosniji kršćanski blagdan Božić, i ove su se godine odazvali brojni hrvatski dužnosnici svih razina vlasti, predvođeni predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom, objavio je Katolički tjednik.

Foto: Katolički tjednik / Predavanje na temu savjesti

Program duhovne obnove, koja je održana 13. prosinca predvidio je prigodu za ispovijed, svetu misu te prigodno predavanje u dvorani sarajevskog Svećeničkog doma. Nakon ispovijedi, kojoj je, kako navodi Tjednik, pristupila nekolicina vjernika, svetu misu u sarajevskoj prvostolnici Srca Isusova predslavio je, uz koncelebraciju četiri svećenika, kardinal Puljić.

U propovjedi u kojoj se dotaknuo mučeništva svete Lucije, kardinal je pozvao nazočne da mole za hrvatski narod, za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i za sve one s kojima živimo.

Foto: Katolički tjednik / Na obnovi nije bilo visokih dužnosnika

Poslije svete mise, predavanje je u Svećeničkom domu održao prof. dr. sc. fra Ante Vučković, a bilo je pod nazivom Vladavina nečujnog glasa u kojem je političarima govorio o savjesti. Rasprava o obnovi i savjesti nastavljena je uz prigodan domjenak.

Kopirati
Drag cursor here to close