Potoci

Prijatelji i poznanici svih vjera i nacija na ispraćaju pokojnog Sime Siće Janjića

Sahranu je predvodio i prigodnim se riječima od pokojnika oprostio sveštenik Nebojša Radić, protojerej u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg.
Kultura / Vjera | 06. 07. 2020. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pravoslavnom groblju u Potocima danas je sahranjen sedamdesetšestogodišnji Simo Janjić koji je nesretnim slučajem stradao u svojoj obiteljskoj kući u selu Bučići sjeverno od Mostara.

Sahranu je predvodio i prigodnim se riječima od pokojnika oprostio sveštenik Nebojša Radić, protojerej u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg.

Kako je u završnoj riječi rekao sveštenik Radić, pokojni Sića, kako su ga svi poznavali, živio je samotnjačkim životom. Iza njegovog zida odbojnosti krila se ljubav prema bližnjemu. Živio je samotnjački, sam svjesno birajući takav način života kao i mnogi sveci isposnici, rekao je sveštenik Radić.

Na posljednji ispraćaj od Sime Janjića došli su mnogobrojni prijatelji i poznanici različitih vjeroispovijesti iz okolnih naselja koji su poznavali pokojnog kao i njegova daljnja rodbina.

Starac je živio sam u Bučićima, na kraju sela, neposredno ispod HE Salakovac uz samu obalu Neretve. Smrtno je stradao u požaru koji je u noći s petka na subotu progutao njegovu kućicu u kojoj se i on nalazio. Njegova trošna kućica bila je bez električne energije.

Iz policije su nam danas potvrdili kako se njegova smrt vodi kao nesretan slučaj, jer nema elemenata počinjenja kaznenog djela

Kopirati
Drag cursor here to close