Poruka mladima

Pred 70.000 mladih u Rimu, Papa kritizirao slobodu bez ograničenja

"Ljubav ne dopušta polumjere. U ljubavi moraš dati sve od sebe", rekao je Papa i upotrijebio argentinsku poslovicu koja kaže "moraš ispeći sve meso".
Kultura / Vjera | 12. 08. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u subotu je kritizirao "slobodu bez ograničenja" pred oko 70.000 mladih Talijana koji su mu klicali kao rock-zvijezdi na nekadašnjem antičkom rimskom hipodromu Circus Maximus.

"Birati, odlučivati za sebe čini nam se izrazom najveće slobode, što na neki način i jest. Ali ideja slobode kojoj težimo danas je ideja slobode bez obveza, bez ograničenja i uvijek s nekom izlikom", upozorio je papa u odgovoru na pitanja mladih. Tijekom nesnosne vrućine, mladi hodočasnici iz oko 200 talijanskih biskupija stigli su u Circus Maximus nakon nekoliko dana hodočašća na tu vjersku večer i koncert.

Mladima koje roditelji požuruju da završe studije i za kasnije odgode ljubavne veze, Papa je savjetovao da se vjenčaju ako sretnu pravu ljubav, ali i da razlikuju zaljubljenost od ljubavi.

"Ljubav ne dopušta polumjere. U ljubavi moraš dati sve od sebe", rekao je Papa i upotrijebio argentinsku poslovicu koja kaže "moraš ispeći sve meso".

Inicijativa talijanskog episkopata je dio velikog projekta Katoličke crkve prije listopada kada se održava sinoda posvećena mladima, tri godine nakon posljednje sinode o obitelji. Svjetski dani mladih će se održavati od 22. do 27. siječnja sljedeće godine u Panami u nazočnosti pape Franje.

Kopirati
Drag cursor here to close