Župa sv. Jure

Posušje: Predstavljene dvije monografije povodom 150. godina župe

Prije predstavljanja knjiga, u sklopu devetnica, upriličeno je sveto misno slavlje koje je predvodio mostarsko – duvanjski biskup u miru, monsinjor Ratko Perić.
Kultura / Vjera | 22. 04. 2021. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Predstavljanje monografija

Povodom proslave 150. obljetnice župe svetog Jure, koja će se obilježiti na Dan zaštitnika 23. travnja, u srijedu su u župnoj crkvi predstavljene dvije prigodne monografije.

Prvu monografiju naziva „Sto pedeset godina župe Vir kod Posušja“, koja govori o povijesti župe od njezina osnutka do danas, napisao je fra Robert Jolić.

Drugu monografiju napisao je nekadašnji virski župnik, don Ilija Drmić. Naziv monografije je „Ljetopis – pisan srcem. Župa Vir 50 godina u crkvenom i društvenom mediju“.

U ovoj monografiji su članci zadnjih 50 godina ove župe u crkvenom i društvenom tisku, od prvoga članka što ga je napisao don Tadija Pavlović 1971. i objavljen je u prvom broju tada novopokrenutoga lista Naša ognjišta, zatim raznih autora u drugim listovima, a pogotovo u listu Crkva na kamenu u kojem je djelovao i don Ilija dugi niz godina i pisao o ovoj župi, navedeno je na Facebook stranici Općine Posušje.

Prije predstavljanja knjiga, u sklopu devetnica, upriličeno je sveto misno slavlje koje je predvodio mostarsko – duvanjski biskup u miru, monsinjor Ratko Perić. Uz vjernike i Vira i općine Posušje, te goste svećenike, ovom događaju nazočio je i načelnik općine Ante Begić.

Povodom proslave 150. obljetnice župe svetog Jure, koja će se obilježiti na Dan zaštitnika 23. travnja, večeras su u...

Objavljuje Općina Posušje - ured načelnikaSrijeda, 21. travnja 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close