Idi za mnom

Počeo jubilarni 30. Mladifest u Međugorju

Mladifest će trajati do utorka, 6. kolovoza, kada će misu svečanog zatvaranja predvoditi predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, nadbiskup Rino Fisichella.
Kultura / Vjera | 01. 08. 2019. u 21:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom misom koju je predvodio Papin vikar Rimske biskupije, kardinal Angelo De Donatis večeras je u Međugorju otvoren jubilarni 30. međunarodni festival mladih "Mladifest" koji svake godine okupi desetke tisuća ljudi iz cijeloga svijeta, a ove se godine održava pod geslom "Idi za mnom". 

Program će se simultano prevoditi na dvadesetak svjetskih jezika, a osim molitve, misa, duhovnih vježbi i sl. mladi će moći poslušati i razna svjedočenja običnih ljudi. 

Uoči otvaranja festivala održana je konferencija za medije na kojoj su govorili monsinjor Henryk Hoser i fra Marinko Šakota. 

"Sveti Otac je otvorio velika vrata za ulaz u Međugorje i vi ste uvijek dobro došli", kazao je nadbiskup Hoser govoreći o nedavnoj odluci Svete stolice vezanoj za ovo svetište. 

Dodao je i kako Međugorje nudi jedan novi model evangelizacije. 

"Međugorje nije pod izravnom pashom kongregacije za novu evangelizaciju, nego je pod brigom državnog tajništva. U svibnju smo priopćili iz Svete stolice da župe i biskupije mogu organizirati hodočašća i biti na svečanim misnim slavljima, a ovih dana tomu i svjedočimo", kazao je Hoser. 

Naglasio je kako ljudi, a posebno mladi u Međugorje dolaze prikrivajući u sebi duhovnu dimenziju života. 

Po njegovim riječima, fenomen Međugorja se odvija već 38 godina, a u njemu postoje tri važna mjesta – crkva, Brdo ukazanja, posvećeno Gospi i Križevac, posvećen Kristu otkupitelju. 

Ocijenio je kako netko u Međugorju treba provesti barem tjedan dana kako bi upoznao jedno od najpoznatijih marjanskih svetišta u svijetu. 

Mladifest će trajati do utorka, 6. kolovoza, kada će misu svečanog zatvaranja predvoditi predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, nadbiskup Rino Fisichella. 

Kopirati
Drag cursor here to close