Islamska zajednica BiH

Počelo emitiranje programa BIR televizije

Danas u 12.00 sati počelo je emitiranje televizijskog programa BIR Televizije, televizijskog kanala Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Kultura / Vjera | 24. 04. 2020. u 14:17 MINA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas u 12.00 sati počelo je emitiranje televizijskog programa BIR Televizije, televizijskog kanala Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Svečanosti početka emitiranja prisustvovao je i zamjenik resiu-l-uleme dr. Enes Ljevaković, koji je prenio selame i čestitku reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, te proučio prigodnu dovu.

- Ovo je misija Islamske zajednice i učinjen je veliki i značajan iskorak. Nadamo se da će BIR TV opravdati očekivanja i doprinijeti prezentiranju islamskih vrijednosti u javnom prostoru - kazao Ljevaković.

Direktor Media centra Islamske zajednice Amir Sakić informirao je zamjenika reisu-l-uleme o procesu koji je prethodio današnjem svečanom činu.

- Veliki posao je urađen za vrlo kratko vrijeme, zahvaljujući predanosti svih uključenih u realizaciju ovog projekta. Ovo je mubarek dan prvog dana mubarek mjeseca ramazana i nadamo se da će posao koji smo danas započeli opravdati povjerenje Islamske zajednice i očekivanja gledatelja - kazao je direktor Sakić

Distribucija kanala osigurana je kroz mrežu kablovskih i IPTV operatera u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Media centar je dao suglasnost za distribuciju programa BIR TV sljedećim operaterima: BH Telecom - Moja TV, Telemach, TXTV Tuzla, Avax NET Lukavac, KG-1 Goražde, KTV EGE Doboj Jug, MISS.NET Bihać, Neon Solucije Kalesija i Logosoft Sarajevo.

Trenutno je dogovorena suradnja i sa GO4TV i BH BOSTEL NET, operaterima za Zapadnu Europu i Ameriku, a u tijeku su pregovori o uspostavljanju suradnje sa još tri operatera izvan Bosne i Hercegovine.

BIR TV je obiteljska televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Na ovaj način Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima s članovima obitelji i prijateljima.

Kopirati
Drag cursor here to close