'Bradonja' na meti paradžemata

Vjernici pozvani na bojkot Djeda Mraza i dočeka Nove godine

"Čuvaj se bradonje, oni dolaze po našu djecu", "Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć"... neke su od poruka na ovim billboardima koje su izazvale brojne reakcije korisnika društvenih mreža.
Kultura / Vjera | 25. 12. 2019. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Tuzlanske županije postavljeni su plakati s porukama kojima se muslimane poziva da ne slave Novu godinu, objavili su u srijedu lokalni mediji.

U okolici mjesta Živinice i Kalesija na bilboardima uz ceste istaknuti su plakati s fotografijama Djeda Mraza uz poruku "Bradonje dolaze po naši djecu" i "Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć".

Jedna od poruka je da je "Onaj tko poštuje Allahove propise u znaku čestitoga srca", prenosi Hina.

Fotografije bilboarda s ovakvim porukama dospjele su u javnost nakon što su objavljenje na Facebook stranici džemata "Kula" poznatog po tome što je to jedna od zajednica koja propagira radikalni islam i slovi za odmetnutu od službeno priznate Islamske zajednice u BiH.

Ta je zajednica bila jedna od 22 "paradžemata" koji su odbili pristupiti Islamskoj zajednici i nastavili su propagirati radikalni islam no vlasti u BiH nisu poduzele nikakve mjere kako bi spriječile njihovo djelovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close