Vatikan

Papa pozvao na molitvu i post za Afganistan

Papa je kazao da osjeća bliskost s „onima koji traže pomoć i zaštitu“, u očiglednoj aluziji na one koji žele napustiti zemlju.
Kultura / Vjera | 29. 08. 2021. u 14:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo je pozvao kršćane u svijetu da se mole i obave post kako bi zatražili od Boga da uvede mir i koegzistenciju u Afganistan.

Obraćajući se hodočasnicima i turistima na Trgu Svetog Petra tijekom svog tjednog blagoslova, Franjo je kazao da prati dešavanja u Afganistanu „s velikom brigom“ i da suosjeća s patnjom onih koji oplakuju poginule u samoubilačkom bombaškom napadu na kabulskom aerodromu prošlog četvrtka.

Također je kazao da osjeća bliskost s „onima koji traže pomoć i zaštitu“, u očiglednoj aluziji na one koji žele napustiti zemlju.

''Tražim od sviju da nastave pomagati onima u potrebi i da se mole kako bi dijalog i solidarnost mogli dovesti do miroljubive koegzistencije koja nudi nadu u budućnost zemlje'', kazao je.        

''Kao kršćane, ovakva nas situacija obvezuje, i zbog toga ja apeliram na svakoga da pojača molitve, post i pokajništvo. Sada je vrijeme da učine to'', kazao je.

Jako je malo kršćana u Afganistanu, od kojih su skoro svi stranci u veleposlanstvima ili humanitarni radnici, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close