Poruka

Papa poručio: Stalo mi je do Međugorja i spasio sam ga

''Otišla sam razgovarati s njim jer sam znala da su vijesti o Međugorju koje dolaze u Vatikan neistinite…''
Kultura / Vjera | 08. 11. 2018. u 09:20 Bljesak.info
Kopirati

''Stalo mi je do Međugorja i zato nastavljam dalje sa svojim izaslanikom da bih očuvao sve ono što je lijepo u Međugorju'', rekao je papa Franjo Chiari Amirante, utemeljiteljici i predsjednici zajednice Nuovi Orizzonti (Novi obzori).

Amirante, koja je i savjetnica Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, istaknula je kako ne zna kojom ju je zaslugom papa Ivan Pavao II. tada imenovao savjetnicom Papinskog vijeća za pastoral selilaca i putnika, a sada i za Sinodu, no tako je dobila priliku razgovarati s papom Franjom.

''Otišla sam razgovarati s njim jer sam znala da su vijesti o Međugorju koje dolaze u Vatikan neistinite i do Pape su došle glasine da se broj ukazanja popeo i do 76.000, što je navelo Papu da misli da naša Gospa svaki dan upućuje razne poruke vidiocima'', kaže Amirante, prenosi portal Međugorje-info.

Rekla je Papi kako je istina da su do danas upućene 682 poruke te da shvaća da je zbunjujuće saznanje da Gospa svake minute upućuje razne poruke, što nije točno.

''Papa mi je zatim rekao nekoliko pozitivnih činjenica o Međugorju te sljedeće: 'Chiara, vidite, ja sam spasio Međugorje jer je Kongregacija za nauk vjere, na temelju tolikih lažnih vijesti, Međugorje već okarakterizirala kao problem. Ja sam spasio Međugorje, Međugorje je u mome srcu, poslao sam mons. Hosera jer vjerujem da su plodovi jasni i da ih ima mnogo, a to sam rekao i na konferenciji za novine. Može se reći da je Međugorje u mome srcu i nisam shvatio da je afirmacija koju sam izrekao u svoje ime, a koja je došla iz krivih izvora, primljena tako snažno''', rekla je Amirante.

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Ona je, kao utemeljiteljica i predsjednica zajednice Novi obzori, svoje zalaganje usmjerila na područje socijalne bijede te, kako piše u njezinoj biografiji, njezina utemeljiteljska karizma ima snažnu poruku nade koju treba davati cijelom svijetu: nositi radost Uskrsnuloga u pakao čovječanstva.

Za njezin rad 2003. rimski gradonačelnik Walter Veltroni dodijelio joj je nagradu ''Premio Campidoglio''. Papa Ivan Pavao II. imenovao je Chiaru Amirante savjetnicom Papinskog vijeća za pastoral selilaca i putnika, a papa Benedikt XVI. imenovao ju je savjetnicom Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije.

 Zalaganje Novih obzora prostire se na raznim područjima: u 174 centra za prihvat i odgoj, 152 tima za pomoć, pet ''Utvrda Nebo u nastajanju'', više od 250.000 ''vitezova svjetla'' zauzetih da u svijetu pronose ''revoluciju ljubavi''.

Kopirati