Poruka iz Vatikana

Papa Franjo: Ne dopustite da vas propusti Crkve odvrate od Boga

Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i osobno značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus.
Kultura / Vjera | 25. 12. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo pozvao je u utorak, uoči Božića, 1,3 milijardi rimokatolika da ne dopuste da ih propusti Crkve odvrate od prihvaćanja Božje ljubavi.

Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i osobno značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus.

''Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje sve voli, čak i najgore među nama'', rekao je.

''Možete imati pogrešne ideje, možda ste sve upropastili, ali Bog vas i dalje voli. Koliko često mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo zli. Ali on nije takav'', dodao je.

''Razmišljajmo o Djetetu i neka nas obuzme njegova nježna ljubav. Onda više nećemo imati izgovora da ne dopustimo da nas on voli'', rekao je.

''Što god da pođe krivo u našim životima, što god da u Crkvi ne funkcionira, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više neće biti izgovor. To će postati drugorazredno, jer pred Isusovom prevelikom ljubavlju, čistom blagošću i blizinom, više nemamo izgovora'', dodao je.

Papa će u srijedu na Božić uputiti svoju poruku i blagoslov 'Urbi et Orbi' (Gradu i svijetu) s balkona bazilike sv. Petra.

Kopirati
Drag cursor here to close