Razočaran

Papa Franjo kritizirao vladajuće: To je okrutnost

"Danas je moderno postavljati zidove i bodljikavu žicu. Oni koji grade zidove gube osjećaj vlastite povijesti", rekao je Papa Franjo.
Kultura / Vjera | 07. 12. 2021. u 09:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo pozvao je u ponedjeljak Europsku uniju da poboljša upravljanje migracijama širom Europe, rekavši da svaka zemlja ima kapacitete primiti određen broj ljudi.

"Vlade znaju koliko ljudi mogu primiti. Migrante se mora primiti, pratiti, ohrabriti i integrirati. A ako vlada to ne može učiniti, mora razgovarati s drugima kako bi se oni pobrinuli", rekao je Papa.

Papa se u ponedjeljak obratio EU po povratku iz Grčke i Cipra. Tijekom tog putovanja papa Franjo je posjetio prihvatni centar na Lezbosu, gdje je kritizirao činjenicu da je Grčka uglavnom ostavljena sama da se nosi s ljudima koji bježe od rata i siromaštva.

Papa je govorio i o situaciji u Bjelorusiji, gdje su migranti zaglavljeni na granici tražeći ulazak u EU.

"Danas je moderno postavljati zidove i bodljikavu žicu. Oni koji grade zidove gube osjećaj vlastite povijesti",  rekao je, javlja dpa.

Kritizirao je činjenicu da su migranti često presretnuti i vraćeni na mjesta sa kojih žele pobjeći bez ikakve dodatne podrške.

"Ako nekoga pošaljemo natrag, onda ga moramo pratiti i integrirati u njegovu zemlju. Ne mogu ga ostaviti na libijskim obalama. To je okrutnost", izjavio je Papa.

Kopirati
Drag cursor here to close