Donacija

Papa Franjo darovao 100 tisuća eura za potresom pogođeno područje u Hrvatskoj

Uplaćena donacija, koju je Papa darovao 11. siječnja, namijenjena je Hrvatskom Caritasu za žurnu pomoć i potporu stradalom stanovništvu.
Kultura / Vjera | 26. 01. 2021. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveti Otac Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, darovao 100 tisuća eura putem Hrvatskog Caritasa za stanovnike potresom pogođenog područja Banovine, u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je u utorak Hrvatski Caritas.

Uplaćena donacija, koju je Papa darovao 11. siječnja,  namijenjena je Hrvatskom Caritasu za žurnu pomoć i potporu stradalom stanovništvu.

Dikasterij je donaciju Hrvatskom Caritasu proslijedilo posredstvom Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj, o čemu je nuncij mons. Giorgio Lingua pisanim putem obavijestio predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Božu Radoša.

“Hrvatski Caritas zahvaljuje se Svetom Ocu Franji na iskazanoj molitvenoj blizini i materijalnoj pomoći kako bi stanovnici koji su ostali bez krova nad glavom privremeno bili zbrinuti u sigurnom i toplom prostoru”, izjavio je predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Ova i ostale donacije pravnih osoba, hrvatskih katoličkih misija te građana putem osobnih uplata ili donacijskog telefona 060 9010 (6,25 kuna s PDV-om) bit će usmjerene za nabavu stambenih modula i žurno te primjereno zbrinjavanje u potresu stradalog stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je Hrvatski Caritas.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina izjavio je kako svakodnevno svjedočimo djelatnoj ljubavi brojnih volontera, građana i tvrtki.

Posebno nas je obradovao čin pape Franje koji je upravo putem Hrvatskog Caritasa, institucije Hrvatske biskupske konferencije (HBK), odlučio pravodobno i konkretno djelovati, dodao je Svalina.

Do sada je Hrvatski Caritas ugovorio s tvrtkom Tehnix isporuku 100 stambenih modula, a isporuka prvih na stradalo područje Banovine počela je 16. siječnja.

Potrebe za stambenim zbrinjavanjem i dalje su velike te Hrvatski Caritas kupuje još 100 novih stambenih modula i poziva sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju, ističe se u priopćenju, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close