Sarajevski pohod

Papa Franjo dao doprinos procesu učvršćivanja mira u BiH

Kultura / Vjera | 20. 12. 2015. u 14:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH je na nedjeljnoj sesiji Kruga 99 o temi ''Mir i napredak u naučavanju pape Franje u Sarajevu, 6. lipnja 2015.'' izrazio nastojanje za širenjem naučavanja Pape kao doprinosa izgradnji zajedničkog dobra.

Kao hodočasnik mira Sveti Otac je tijekom posjete BiH, naglašava, dao doprinos procesu učvršćivanja mira u BiH, a kao vjerski poglavar nije davao tehničke upute za rješenje aktualnih pitanja i društvenih tema u državi.

''Upravo on, u svojoj ulozi Pastira, smješta mir kao temelj svakog napretka. Odatle zauzetost svakog građanina BiH da bude konkretan ''djelatnik mira" a ne samo ''teoretik" mira'', smatra nadbiskup Pezzuto.

Po njegovim riječima, ljudske vrijednosti i političku aktivnost naznačio je Papa kao sredstva napretka zemlje.

''Dijalog među bogatstvima vjerske, etničke i kulturne različitosti, zacjeljivanje teških rana iz prošlosti i pogled pun nade prema budućnosti su ljudske vrijednosti koje se trebaju živjeti u BiH'', istakao je nadbiskup Pezzuto.

Kaže da drugo sredstvo napretka - političku aktivnost Papa s pravom shvaća kao ''služenje zajednici'', u pogledu promicanja temeljnih ljudskih prava, među kojima s pravom ističe slobodu vjeroispovijesti.

Tijekom današnje sesije apostolski nuncij u BiH, nadbiskup Luigi Pezzuto naglasio je kako je uvidio težnju članova asocijacije za poznavanjem i produbljivanjem naučavanja Pape Franje o ''miru i napretku" u izgovorenim govorima u Sarajevu, za vrijeme Apostolskog pohoda 6. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close