Radi prekovremeno

Papa: Đavo je živ i zdrav!

''Ne trebamo misliti da je đavo samo mit, predstava, simbol, govorna figura ili ideja. Ta greška vodit će nas k tome da spustimo gard i da budemo neoprezni i završimo ranjiviji'', rekao je Papa.
Kultura / Vjera | 09. 10. 2018. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Đavo je živ i zdrav i radi prekovremeno na podrivanju Rimokatoličke crkve'', rekao je papa Franjo, prenio je Reuters.

U stvari, Papa je tako čvrsto uvjeren da je đavo kriv za aferu oko seksualnog zlostavljanja i za duboke podjele u Crkvi da je zatražio od katolika širom svijeta da svaki dan ovog mjeseca izgovaraju posebnu molitvu u pokušaju da ga svladaju.

''Crkva mora biti zaštićena od napada zlonamjernog, velikog optuživača, ali u isto vrijeme mora biti svjesna i svoje krivice, grešaka i počinjenih zlostavljanja u prošlosti i u sadašnjosti'', rekao je Papa u svojoj poruci.

Otkad je izabran, 2013. godine, Papa je otvoreno rekao kako vjeruje u postojanje đavola. U dokumentu u travnju o svetosti u modernom svijetu Papa je više puta spomenuo đavola.

''Ne trebamo misliti da je đavo samo mit, predstava, simbol, govorna figura ili ideja. Ta greška vodit će nas k tome da spustimo gard i da budemo neoprezni i završimo ranjiviji'', rekao je Papa, prenosi Oslobođenje.

Katolička crkva pogođena je skandalom velikog broja slučajeva seksualnog zlostavljanja, čiji su vinovnici predstavnici Crkve, i to od Njemačke do SAD-a i Čilea.

U isto vrijeme, sve dublja polarizacija između konzervativaca i liberala u Crkvi sve je vidljivija na društvenim mrežama.

U tekstu Reutersa primjećuje se da Papa koristi izraz ''veliki optuživač'', koji koristi kada opisuje Sotanu, a taj izraz naišao je na neodobravanje najžešćeg kritičara Pape, nadbiskupa Carla Maria Viganoa, bivšeg veleposlanika Vatikana u Washingtonu, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close