Online!

Papa će zbog koronavirus održati izvanredni 'Urbi et Orbi'

Papa će, kako je najavio, u petak uputiti blagoslov s praznog Trga sv. Petra koji je potpuno zatvoren za javnost
Kultura / Vjera | 22. 03. 2020. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u nedjelju je rekao da će ovaj tjedan uputiti izvanrednu poruku i blagoslov "Urbi et Orbi" (Gradu i svijetu), koja se uobičajeno upućuje jedino na Božić i Uskrs, te je pozvao na molitvu diljem svijeta u odgovoru na krizu zbog pandemije koronavirusa.

Papa je ovu iznenadnu odluku objavio u svojoj tjednoj poruci tijekom angelusa koju trenutno zbog koronavirusa objavljuje putem interneta i televizije, umjesto na Trgu sv. Petra, javlja Hina.

Odlukom da napravi iznimku i uputi blagoslov "Urbi et Orbi" Papa ističe ozbiljnost situacije u svijetu, a posebice u Italiji koja je trenutno zemlja koja je najpogođenija virusom Covid-19 te je pretekla i Kinu.

Papa će, kako je najavio, u petak uputiti blagoslov s praznog Trga sv. Petra koji je potpuno zatvoren za javnost. Italija je, uključujući i Vatikan, zbog teškog stanja uzrokovanog pandemijom potpuno zatvorena.

U subotu je u Italiji od koronavirusa preminulo rekordnih 800 ljudi te se broj smrtnih slučajeva popeo na 5000.

Papa Franjo je pozvao sve kršćane da u srijedu u podne po talijanskom vremenu zastanu i zajedno izmole "Oče naš".

"Želimo na pandemiju koronavirusa odgovoriti univerzalnim vrijednostima molitve, suosjećanja i blagosti. Ostanimo ujedinjeni", poručio je Sveti Otac, prenosi Hina.

U posljednjem, očajničkom pokušaju da zaustavi smrtonosni virus, talijanska vlada je naredila zatvaranje svih tvrtki i poduzeća do 3. travnja, uz izuzetak onih koje su ključne za održavanje opskrbnog lanca.

Kopirati
Drag cursor here to close