Advent u Potocima

Ove večeri smo bili zajedno mladi i stari, bolesni i zdravi, grešni i pravedni

''Ove večeri smo bili zajedno mladi i stari, bolesni i zdravi, grešni i pravedni. Hvala našoj mladosti na odlično priređenom susretu'', rekao nam je don Josip Galić.
Kultura / Vjera | 16. 12. 2018. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatske katoličke mladeži Potoci, i u dogovoru s mjesnim župnikom don Josipom Galićem održan je adventski susret u Potocima.

Prije svete Mise nastupilo je pedesetero djece dječjeg župnog zbora s kratkim adventskim programom. Pod svetom Misom koju je predvodio župnik don Josip, pjevali su mladi iz župe Svetoga Ivana iz Mostara, VIS ''Otkrivenje''.

Foto: Župa Potoci / Uvijek spremne za pomoć 
Foto: Župa Potoci / Stigla je čorba
Foto: Župa Potoci / Prije nastupa
Foto: Župa Potoci / Najmlađi na adventskom druženju

Kako je rekao župnik Galić, ovakvi adventi u kojima je na prvom mjestu duhovno imaju svoj smisao, a duhovno je izraženo u ovoj župnoj zajednici: u nedavno održanoj duhovnoj obnovi krizmanika, duhovnoj obnovi svih župljana kroz božićnu devetnicu (zornice kroz devet dana pred Božić) koja se već tradicionalno održava u našoj župi i u velikoj božićnoj ispovijedi koja je u iduću subotu, a na koju se redovno odaziva veliki broj župljana.

''Smisao ovakvog adventa jest suprotstavljanje ludoj komercijalizaciji adventa kao i Božića'', kaže župnik.

Foto: Župa Potoci / Četiri adventske svijeće 

Nakon svetoga Misnog slavlja mladi su priredili adventsko druženje župljana. Kako je i istaknuo don Josip, ovakva druženja su također važna jer smo svakim danom sve udaljeniji jedni od drugih.

''Ako se i družimo ta naša druženja su često isprazna i vezana strogo uz iste generacijske i interesne skupine. Ove večeri smo bili zajedno mladi i stari, bolesni i zdravi, grešni i pravedni. Hvala našoj mladosti na odlično priređenom susretu koji je doista bio ispunjen bratskim i kršćanskim druženjem'', rekao nam je don Josip Galić.

Foto: Župa Potoci / Dječji zbor Potoci
Foto: Župa Potoci / Svetu Misu predvodio je župnik don Josip Galić
Foto: Župa Potoci / Mladi su priredili adventsko druženje župljana
Foto: Župa Potoci / Vrijedni organizatori  susreta u Potocima
Foto: Župa Potoci / Hrana je ukusna
Kopirati
Drag cursor here to close