I ove godine

Otkazan tradicionalni mevlud na Vrelu Bune

Prema takvimu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini planirano je bilo da se mevlud u Tekiji na Vrelu Bune održi u subotu 22. svibnja 2021. godine.
Kultura / Vjera | 17. 05. 2021. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obavještavamo vjernike i zainteresirane za mevlud na Vrelu Bune, koji već desetljećima pohode dovište u Blagaju, da se zbog trenutnih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, a u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa i instrukcijama Islamske zajednice, zikr i mevlud u Tekiji na Vrelu Bune na predviđeni datum neće održati'', priopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

Naime, prema takvimu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini planirano je bilo da se mevlud u Tekiji na Vrelu Bune održi u subotu 22. svibnja 2021. godine.

Kako bi održali i sačuvali dugogodišnju tradiciju mevluda Muftijstvo mostarsko i Medžlis Islamske zajednice Mostar će u suradnji sa Tarikatskim centrom Bosne i Hercegovine, organizirati učenje mevluda i zikra, u Tekiji u užem krugu prisutnih.

Ova manifestacija će se održati u skladu sa preporukama nadležnih organa o zabrani okupljanja i fizičkom odstojanju, a prema Instrukciji Islamske zajednice o obavljanju namaza i drugih vjerskih obreda sa dozvoljenim brojem sudionika, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close