Vaskrs

Otac Krulj: Zajedno možemo sve

Poručio je da ne paničimo, nego da svjedočimo zajedništvu u životu i radosti.
Kultura / Vjera | 17. 04. 2020. u 09:14

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Slava Bogu, svi smo zajedno na zajedničkom frontu i ispitu ljudskosti i bratoljublja. Daj Bože da se naučimo i izvučemo pouke iz ove borbe, pa da tako i nastavimo. Pokazuje se da smo zajedno jači i da zajedno možemo sve. Siguran sam da tim zajedništvom možemo u budućnosti postići mnogo dobrih rezultata na svim poljima društvenog života'', rekao je za Nezavisne novine paroh mostarski, otac Radivoje Krulj.

Poručio je da ne paničimo, nego da svjedočimo zajedništvu u životu i radosti.

''Naša utjeha je Hristos, koji je postao jedan od nas. Uzevši naše tijelo, uzeo je sve naše slabosti, sve naše strahove, brige, sve naše probleme i, na kraju, uzeo je na sebe i našu smrt. Naposljetku je svojom smrću pobijedio smrt i vaskrsao i tako svakom od nas prokrčio put u vaskrsenje. Šta ima veće i radosnije nego pobijediti našeg posljednjeg neprijatelja, a to je smrt? Zbog toga je Hristovo vaskrsenje i naše vaskrsenje naša pobjeda, naša radost i zbog toga je On naša jedina istinska utjeha'', rekao je.

Otac Krulj rekao je kako u Mostaru imaju mnogo samih, starih i nemoćnih.

''Svima njima služimo, tako da smo na taj način zajedno sa svojim vjernicima. U ove velike dane smo, sa našim društvom Dobrotvor, pripremili vaskršnje pakete pomoći, pa ćemo ih sve pojedinačno obići i na taj način podijeliti radost Vaskrsa s njima. Uz te pakete podijelit ćemo im poslanicu našeg episkopa Dimitrija i vaskršnja jaja. Na taj način ćemo biti s našim najstarijim parohijanima. S mlađim ćemo biti u liturgijskoj zajednici i bogosluženju, poštujući sve mjere državnih i crkvenih vlasti, a djecu i starije ćemo pričestiti kod njihovih domova'', rekao je, između ostalog, otac Krulj banjalučkim novinama.

Kopirati
Drag cursor here to close