Svećenik Giuseppe

Odrekao se respiratora zbog mlađeg pacijenta, iako je znao da će bez njega umrijeti!

U Italiji je do sada koronavirus odnio više od 6000 života, a među njima je i 72-godišnji svećenik Giuseppe Berardelli i to na kakav način.
Kultura / Vjera | 24. 03. 2020. u 22:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Italiji je do sada koronavirus odnio više od 6000 života, a među njima je i 72-godišnji svećenik Giuseppe Berardelli i to na kakav način.

On je posljednjih 14 godina bio u Casnigu, mjestu s oko 3000 stanovnika udaljenom 20 kilometara od Bergama. Prije nekoliko dana don Giuseppe je saznao kako je pozitivan na testu za koronavirus te je završio u bolnici.

S obzirom da je broj respiratora u Italiji nedovoljan na trenutni broj onima kojima je to potrebno njegovi župljani odlučili su svom dragom svećeniku kupiti respirator. Uz pomoć respiratora vjerojatno bi živio i dalje, no njegova gesta duboko je dirnula svih.

Odlučio se odreći svog respiratora, te ga dati mlađem pacijentu. Iako je znao da će bez respiratora umrijeti, što se nešto kasnije i dogodilo. Dalmatinski portal piše kako je svećenik pokopan bez sprovoda, a stanovnici su izašli na balkone i pozdravili ga uz suze i pljesak.

''Bio je jednostavan, vrlo ljubazan i susretljiv prema svima. Sudjelovao je u svim događajima u našem mjestu, a nikada nije bio nametljiv. Bio je svećenik kojeg su svi voljeli'', tim ga je riječima opisao Giuseppe Imberti, dugogodišnji čelni čovjek Casniga.

Kopirati
Drag cursor here to close