Krug 99

Nuncij Pezzuto pozvao narode na izgradnju trajnog mira u BiH

Dodao je kako je važno raditi na izgradnji tolerantnog ozračja i suradnje između triju naroda kroz "strpljivo traženje istine i pravde". Po riječima papinskog izaslanika u BiH, trajni i istinski mir moguće je jedino ostvariti pomirenjem i oprostom.
Kultura / Vjera | 12. 01. 2020. u 14:11 Bljesak.info / Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, nadbiskup Luigi Pezzuto izrazio je u nedjelju očekivanje kako će Hrvati, Bošnjaci i Srbi ostvariti trajni mir putem pomirenja i praštanja promovirajući snošljivost u međusobnim odnosima.

"Želimo vjerovati da će i u BiH, u kojoj je mirovni proces u tijeku od kraja devedesetih godina, konstitutivni narodi, koji već žive u miru, moći napredovati na putu pomirenja i opraštanja te pridonijeti njegovom trajnom ostvarenju", rekao je Pezzuto govoreći na redovitoj nedjeljnoj tribini koju organizira nevladina organizacija Krug 99 u Sarajevu.

Dodao je kako je važno raditi na izgradnji tolerantnog ozračja i suradnje između triju naroda kroz "strpljivo traženje istine i pravde". Po riječima papinskog izaslanika u BiH, trajni i istinski mir moguće je jedino ostvariti pomirenjem i oprostom.

Držeći predavanje na temu "Mir kao put nade: dijalog i pomirenje", nadbiskup Pezzuto je podsjetio i na riječi pape Franje koje je uputio na Svjetski dan mira, koji katolička zajednica slavi svakog 1. siječnja. Posebno je pritom apostolski nuncij upozorio kako "netolerancija prema različitosti drugoga, koja plaši i izaziva nepovjerenje" vodi u rat.

"Stoga je treba zatrti i eliminirati. Ta logika, sama po sebi negativna, nažalost, vodi u rat", istaknuo je Pezzuto.

Kopirati
Drag cursor here to close