Radovi napreduju

Nastavak radova na izgradnji Katoličkog kulturnog centra 'Sveti Franjo' u Tuzli

Kultura / Vjera | 09. 08. 2016. u 15:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, gvardijan Franjevačkog samostana 'Sv. apostola Petra i Pavla' u Tuzli fra Mario Divković i predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla Jozo Nišandžić danas su obišli lokaciju gdje se vrše radovi na izgradnji Katoličkog kulturnog centra 'Sveti Franjo'.

U tijeku je uklanjanje visokog rastinja i orezivanje krošnji stabala koje mogu ugroziti već izgrađenu staklenu fasadu katoličkog kulturnog centra u izgradnji.

''Ovaj prostor je namijenjen za kulturne manifestacije, pa će bogatstvo tuzlanskih različitosti biti raskošnije. Tuzla je najvažniji čuvar multikulturalnog bića Bosne i Hercegovine'', izjavio je gradonačelnik Imamović.

Prema riječima fra Maria Divkovića, Katolički kulturni centar 'Sveti Franjo' čine dva objekta, a dosad je, uz financijsku podršku iz gradskog proračuna, završeno oko 60 posto radova.

''Centar se sastoji od dva objekta. U jednom je smještena univerzalna dvorana, a drugi će biti namijenjen za prateće sadržaje, urede, biblioteku, prostorije za probe, kafić i sl. Objekti će biti povezani alejom franjevaca koji su doprinijeli kulturnom identitetu BiH'', kaže Divković.

Urađen je prateći objekt i na njemu su završeni vanjski radovi, dok su na univerzalnoj dvorani, koja simbolizira siluetu stare katoličke crkve, završeni armirano-betonski radovi.

Uskoro bi trebali biti završeni radovi na kompletnom zatvaranju univerzalne dvorane.

''Prošle i ove godine, iz proračuna Grada Tuzla izdvojena su značajna financijska sredstva da se nastavi s gradnjom'', izjavio je gvardijan fra Mario Divković, priopćeno je Gradske uprave Tuzla.

Kopirati
Drag cursor here to close