Mostarska katedrala

''Napredak'' podario Mostarcima Uskrsni koncert

Kultura / Vjera | 28. 03. 2016. u 20:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar, Simfonijski orkestar Mostar i Katedralni mješoviti zborom ''Marija'' priredili su u ponedjeljak u Mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve uskrsni koncert.

Na koncertu su uz mostarske simfoničare, nastupiili mostarska umjetnica i dugogodišnja Napretkova stipendistica, mezzosopranistica Monija Jarak, student Glazbene kulture Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, solist i pjevač Katedralnog mješovitog zbora ''Marija'', tenor Željko Drljo, bariton, koji je više puta nastupao sa solo ulogama na Napretkovim i drugim koncertima, Niko Luburić te Katedralni mješoviti zbor ''Marija'' koji vodi profesor crkvene glazbe don Niko Luburić (dirigent zbora) sa s. Mateom Krešić (orguljašicom zbora), uz dirigentsku palicu poznatog i vrsnog mostarskog glazbenika, skladatelja i aranžera Damira Bunoze.

Na programu koncerta našle su se tradicionalne uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora u obradbama Damira Bunoze, Anđelka Igreca, Nikice Kalogjere i Julija Marića.

Organizatori su tako i ove godine priredili koncert kojim su vjernicima i svim ljudima dobre volje zaželjeli čestit Uskrs i podarili im lijep kulturni i glazbeni ugođaj.

Kopirati
Drag cursor here to close