24. prosinca 2017. u 16 sati

Najavljujemo Adventski koncert u Stocu

Koncert će biti na Centru grada kod božićnih Jaslica 24. prosinca 2017. u 16 sati .
Kultura / Vjera | 23. 12. 2017. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtu nedjelju Došašća, 24. prosinca 2017. u 16 sati održat će se u Stocu tradicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja, Aladinića, Rotimlje i Stoca.

Koncert će biti na Centru grada kod božićnih Jaslica. Svi sudjelovatelji u Koncertu doći će pola sata prije na Centar, a svi ostali do 16 sati.

Na Centru će se svaka župa predstaviti okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme.

''Ako budemo imali i goste sa strane rado ćemo ih uključiti u naš program. Zatim će se čuti i ''Božićno veselanje'' stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju'', poručio je don Rajko Marković, župnik župe Sv. Ilije Proroka Stolac.

Ističe kako će ovaj svečani koncert najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u središtu Stoca.

Poslije službenog programa župnik don Rajko Marković zazvat će Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program.

''Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen spektakularni ''vatromet'', koji će sigurno obradovati sve nazočne. Poslije prigodnog vatrometa nastavit će se druženje i slavlje svega okupljenoga puka Božjega u gradu na Bregavi'', piše don Rajko.

Pozvao je sve ljude dobre volje da im se u nedjelju u 16 sati pridruže u ''ovom sveopćem slavlju Adventa, Božića i božićnih blagdana, hrvatskog katoličkog puka stolačkoga kraja''.

Kopirati
Drag cursor here to close