Panamski nadbiskup

Nadbiskup iz helikoptera blagoslovio maslinove grančice

Nadbiskup je nadletio glavni grad Panamu i njegovu okolicu, što su s oduševljenjem dočekali vjernici, pripremivši maslinove i palmine grančice za blagoslov iz zraka.
Kultura / Vjera | 06. 04. 2020. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Panamski nadbiskup José Domingo Ulloa, u nedjelju se, na početku Velikog tjedna ukrcao u helikopter, sa sobom ponijevši poprsje Djevice Marije i monstrancu s posvećenom hostijom da bi iz zraka blagoslovio maslinove i palmine grančice usred pandemije koronavirusa.

Prethodno je, s maskom preko lica, održao misu u praznome hangaru jedne od panamskih zračnih luka, koja se nalazi u nekadašnjoj vojnoj bazi jer su sve crkve u državi do daljnjega zatvorene.

Nadbiskup je nadletio glavni grad Panamu i njegovu okolicu, što su s oduševljenjem dočekali vjernici, pripremivši maslinove i palmine grančice za blagoslov iz zraka.

"Ovakvom duhovnom dimenzijom želimo obogatiti živote svojih vjernika", rekao je nadbiskup Ulloa prije ukrcaja u helikopter. "Prolazimo kroz nešto sasvim novo u povijesti kršćanstva, slavimo Veliki tjedan bez vjernika u Božjim hramovima", dodao je.

Panama je zatvorila svoje granice, privremeno odgodila održavanje nastave, zabranila ulaz strancima u državu i uvela obveznu karantenu. Izlasci stanovnika iz njihovih domova ograničeni su na dva sata dnevno i namijenjeni kupnji osnovnih prehrambenih i ostalih potrepština.

Odnedavno je muškarcima izlazak u trgovinu ili ljekarnu dopušten utorkom, četvrtkom i subotom, a ženama ponedjeljkom, srijedom i petkom. Nedjeljom nitko ne smije napuštati dom.

U ovoj je državi Centralne Amerike s nešto više od četiri milijuna stanovnika u nedjelju službeno zabilježen 1801 slučaj zaraze Covidom-19 i 46 smrtnih slučajeva, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close