Proslava sv. Jakova

Hoser poručio župljanima Međugorja: Na vama je velika odgovornost

Na svetkovinu sv. Jakova apostola starijeg (25. srpnja) zaštitnika međugorske župe središnja proslava i svečana sveta misa bila je u 11 sati u Gaju u blizini crkve.
Kultura / Vjera | 26. 07. 2019. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svetkovinu sv. Jakova, nebeskog zaštitnika župe Međugorje, mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, predvodio je središnje misno slavlje u Gaju, kojemu je prethodila tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova kojega su ove godine nosili članovi međugorske župne zajednice iz Vionice, prenosi portal Medjugorje.hr.

Na svetkovinu sv. Jakova apostola starijeg (25. srpnja) zaštitnika međugorske župe središnja proslava i svečana sveta misa bila je u 11 sati u Gaju u blizini crkve. Prije mise bila je procesija iz crkve s kipom sv. Jakova. Misno slavlje predslavio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, koji je rekao da župljani Međugorja imaju veliku odgovornost za gostoprimstvo i pomoć onima koji dolaze u Međugorje i traže izvor Božje milosti.

''Draga braćo i sestre, zahvalimo Bogu za Njegovu neizmjernu dobrotu i za naše poslanje koji dotiče život hodočasnika koji ovdje dolaze'', kazao je mons Hoser, a sve je pozdravio međugorski župnik fra Marinko Šakota.

''Danas je poseban dan za našu župu – blagdan svetog Jakova apostola koji je od 1892. godine, kada je naša župa utemeljena, naš patron, zaštitnik i uzor, ali dragi hodočasnici sveti Jakov je i vaš zaštitnik – zaštitnik hodočasnika zato ovo je i vaš dan. Hvala Bogu za ovaj dan, hvala svetom Jakovu i dragoj Gospi na svim milostima koje primamo'', kazao je fra Marinko.

Na misi je propovijedao don Filip Pavlović iz Bijakovića, župa Međugorje, trenutno na službi u župi Hrnetić, u Karlovcu, koji je kazao kako ljudi ovoga kraja osjećaju istinsku odanost i privrženost svetom Jakovu.

Na misi su koncelebrirali mnogi svećenici iz broćanskog dekanata, Hercegovine i cijeloga svijeta

 

Kopirati
Drag cursor here to close