Sretan rođendan!

Na slavi manastira Žitomislić proslavljen i muftijin rođendan

"Muftija je mlađi od mene dva dana, ja sam rođen 5. travnja, a muftija 7, tako da sam dobro zapamtio taj datum. Interesantno je da smo magistrirali na isti dan", kazao je između ostalog iguman Danilo
Kultura / Vjera | 09. 04. 2019. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suradnja predstavnika Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice u Mostaru je na jako visokoj razini.

Odnosi su posebno unaprijeđeni otkako je na čelu Mostarskog muftijstva Salem efendija Dedović.

 
Brojni su primjeri odličnih odnosa i međureligijske suradnje ove dvije vjerske zajednice koji se reflektiraju i na vjernike.
 
Ovo potvrđuje i rođendansko iznenađenje za mostarskog muftiju Dedovića u manastiru Žitomislići, prenosi Top portal.

Manastir je u nedjelju proslavio svoju slavu – Blagovijesti, a tim povodom otvoren je i novi muzej u manastirskom kompleksu u koji je postavljena vrijedna manastirska riznica koja je nakon 27 godina vraćena u ovu svetinju.

Na otvaranje muzeja došli su brojni gosti i dužnosnici za koje je nakon toga priređen svečani ručak.

Kada je bilo vrijeme za desert iguman manastira Žitomislići čestitao je muftiji rođendan i iznenadio ga s rođendanskom tortom što je jako prijatno iznenadilo muftiju, ali i sve prisutne goste.

“Muftija je mlađi od mene dva dana, ja sam rođen 5. travnja, a muftija 7, tako da sam dobro zapamtio taj datum. Interesantno je da smo magistrirali na isti dan, a isti dan smo dobili i nagradu Mimar mira. I to je neki znak od Boga“, kazao je između ostalog iguman Danilo čestitajući rođendan muftiji.

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve u Mostaru na čelu s tadašnjim vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem ranijih godina u više navrata su priređivali iftar za predstavnike Islamske zajednice kada bi se dogodilo vrijeme Ramazana u vrijeme proslave slave Saborne crkve u Mostar.
Kopirati
Drag cursor here to close